HTML

A 100 legszegényebb

Ha van száz leggazdagabb, miért ne beszélhetnénk a száz legszegényebbről. Kik ők? És miért azok, akik? Hogyan vállalhatunk velük szolidaritást és hogyan segíthetünk abban, hogy önmagukon segítsenek?

Friss topikok

  • BS50: @Fekete Florin: Amit irsz, teljesen fejen talalja a szoget es tokeletesen igazad van abban, hogy a... (2009.10.15. 20:28) Baltazár esete az Egyetemmel
  • Fekete Florin: @BS50: Bocsi, hogy későn reagálok, de nem értem rá eddig. Hát az a szomorú hírem, hogy nem tudom ... (2009.10.14. 00:20) Amália esete a Multival
  • BS50: Szo soncs arrol, hogy akik ellenkeznek, definicio szerint rossz emberek. Az o erzesuknek is van al... (2009.09.28. 08:26) Ket hir ami erthetetlen...
  • BS50: @CSR bloggerina: Az eltérő vélemény megfogalmazása és az annak kapcsán kialakuló vita nem veszeked... (2009.09.20. 09:28) Aki változni képes, megmarad
  • BS50: @Fekete Florin: Igen az logikus lenne, de szeretnem inkabb egyben tartani ezt a fonalat. Ha megten... (2009.09.19. 10:54) Szociovideó

Linkblog

2009.09.08. 11:12 Rodrigo

2009. szeptember 7. Reményteljes reménytelenség

Ma Edelénybe kellett volna utaznom, ahol ismeretlen ismerősökkel közösen és békésen és okosan és jószagúan a polgármesteri hivatalban dolgozó polgármesternek el kellett volna mondani, hogy nem túl életszerű mikor azt állítja, hogy várandós cigány asszonyok gumikalapáccsal csapkodják a pocijukat annak reményében, hogy majd kerge gyermekük születik és ez által magasabb összegű családi pótlékra tarthatnak igényt (http://www.dalit.hu/divatta-lett-a-rasszista-hangulatkeltes-az-allami-vezetok-koreben-borsodban/).

Nem jutottam el Edelénybe. Ahogy a múlt szombati meleg felvonulást is lekéstem a párommal. Nem vagyok túl jól emiatt. A békés demonstrációkról rendszerint lekéső muki. Persze bíztatgathatom magam, hogy majd a következő hasonló békés megmozdulást ki nem hagyom. Minden okom megvan rá, hogy el is higgyem. Lesz következő. Mindig van valami, ami/amik/aki/akik miatt ki lehet fejezni, hogy ejnyebejnye.

Ma Pannon példakép lett Derdák Tibor, a sajókazai Dr. Ámbédkar Gimnázium igazgatója. A PR-on túl közel 30 évnyi küzdelem /minden lehetséges fórumon/: el a kezekkel a szegényeimtől. Ő lenne Derdák Tibor. Persze sokkal több Ő ennél.

A nap süt, a mentők szirénáznak. Minden a megszokott mederben. Sin City....

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://100legszegenyebb.blog.hu/api/trackback/id/tr981367913

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BS50 2009.09.08. 17:12:05

A francia es a holland ajku Belgak nyelvi alapon utaljak egymast... Ha veletlenul egy holland nyelvu faluban francia nyelvu szorolapot dobnak be a postaladaba, azt este benne van a hiradoban mint komoly politikai provokacio. De ha valaki barmilyen nyelvu legyen is, valamiert tuntetni akar, akarhol, senkinek nem jut eszebe az megprobalni megakadalyozni csak azert mert nem ert vele egyet. Esetleg szervez egy masik tuntetest, de nem akkor es nem ott. Miert van az, hogy mindenki a masik eletebe akar beleszolni es megszabni, hogy mit lehet es mit nem? A torvenyek erre nem elegendoek?
Ami a gumikalapacsot es a baba karosito gyogyszereket illeti, az ismerosoknek el sem merjuk mondani mikor kerdezik, mi ujsag "otthon". Mi mergezte meg egyes emberek lelket, hogy ilyet allitanak? Es mi johet meg ezutan?

Rodrigó 2009.09.08. 19:28:56

Hát, BS50 az ördög tudja mi az ami mételyezi a lelkeket, de hogy milyen eszközök szükségeltetnek ahhoz, hogy ez megtörténjen elegendő visszatekinteni a XX. század történelméhez. A kulcsszó: gazdasági válság. A mély szegénységben élők arroganciája már-már érthető, bűnbak márpedig kell. Engem az értelmiség arroganciája aggaszt és ez félelmetes. És itt vissza is kanyarodhatunk a lelkekhez. Hogy van-e feloldozás. Gyakran ezen gondolkodom és ez nem jó. Tudom.
süti beállítások módosítása